Mijn expertise

Arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht

01

Aanwerven

Een eerste werknemer aanwerven is een grote stap. Daarnaast komen er ook heel wat juridische zaken bij kijken: bepalen van het juiste paritair comité, bepalen van het loonpakket, een arbeidsovereenkomst en een arbeidsreglement opstellen, … Contacteer me als je wil weten wat ik voor je kan doen.

02

Arbeidsduur

De arbeidsduurwetgeving in België is bijzonder complex. Zie je het bos door de bomen niet meer? Of ben je op zoek naar manieren om een flexibeler arbeidsregime toe te passen? 

03

Telewerk

Sinds de coronapandemie en het verplichte thuiswerk, lijkt telewerk nu echt wel zijn ingang gevonden te hebben. Grote kans dat jij telewerk nu ook structureel wil implementeren, als dat nog niet zo was. Heb je dan al gedacht aan een telewerkpolicy? Zal je jouw werknemers een kostenvergoeding voor telewerk betalen? Klop met jouw vragen gerust even aan bij mij.

04

Verloning

Werknemers moeten uiteraard vergoed worden voor het werk dat zij doen. Vandaag is dat heel vaak niet meer alleen met een cash basisloon. Veel werknemers ontvangen naast hun basisloon bijvoorbeeld ook maaltijdcheques, een loonbonus (CAO 90) of een bedrijfsgsm. Wil je weten hoe je dat kan implementeren in jouw onderneming? 

05

Ontslag

Afscheid nemen van een bepaalde werknemer is soms nodig. Dat kan sowieso stresserend zijn. Laat staan dat je ook nog eens moet nagaan wat de opzeggingstermijn is, wanneer die ingaat, wat de eventuele verbrekingsvergoeding is, of jouw werknemer ontslagbescherming geniet en hoe je een ontslagbrief moet opstellen. Contacteer mij gerust als ik dit voor jou uit handen kan nemen.

06

En zoveel meer

Het is uiteraard niet mogelijk om hier alle mogelijke thema’s op te sommen waar je als werkgever mee geconfronteerd kan worden. Wil je weten of ik ook jou kan helpen met jouw vraag of probleem? Boek dan een vrijblijvend gesprek in mijn agenda.

Wil jij juridische ondersteuning?